TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Lucrările pe șantierul gazoductului Ungheni-Chișinău sînt in toi

Lucrările pe șantierul gazoductului Ungheni-Chișinău sînt in toi

Lucrările pe șantierul gazoductului Ungheni-Chișinău sînt in toi.


Acest lucru a fost comunicat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii al Moldovei care a prezentat pe pagina sa de pe rețelele de socializare o colecție de imagini de pe șantier.


„E un proiect strategic la care muncim împreună cu partea Română, ca să oferim o sursă importantă de energie pentru cetățeni și să întărim securitatea energetică regională”, scrie în mesajul Ministerului Economiei și Infrastructurii al Moldovei.


Proiectul este realizat de Compania Transgaz prin intermediul companiei moldovenești Vestmoldtransgaz aflată în proprietatea ei. Prin intermediul conexiunii la sistemul de gaze românesc Moldova se va conecta la sistemul de gaze european și va beneficia de posibilitatea de a procura gaze din surse alternative. Prin gazoductul Iași – Ungheni - Chișinău Moldova va putea obține circa 1,5 miliarde de metri cub de gaze.


Proiectul de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău cu lungimea de 120 de km este estimat la 93 de milioane de euro, acesta se prevede să fie finalizat în prima jumătate a anului 2020.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load