COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Leul ar putea deveni mijloc de plată între companiile din Transnistria și băncile din Republica Moldova

Leul ar putea deveni mijloc de plată între companiile din Transnistria și băncile din Republica Moldova

Autoritățile din Moldova analizează posibilitatea utilizării monedei naționale ca mijloc de plată între agenții economici din regiunea transnistreană și băncile comerciale din Republica Moldova.

Despre aceasta s-a discutat în cadrul ședinței de lucru organizată de Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu participarea Guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu și vice-prim-ministru, Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță, transmite Noi.md.

Președintele țării a scris pe rețelele de socializare că în cadrul ședinței participanţii au discutat modul în care se realizează indicațiile Președintelui țării legate de soluționarea problemelor care persistă în activitatea agenților economici din regiunea transnistreană și relațiile acestora cu băncile comerciale din Republica Moldova.


Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu, a făcut cunoscute detalii privind aplicarea unui posibil mecanism de utilizare a monedei naționale ca mijloc de plată între agenții economici din regiunea transnistreană și băncile comerciale din Republica Moldova.

În context, s-a remarcat că măsurile propuse vizează eliminarea riscurilor privind spălarea banilor, în conformitate cu obligațiile internaționale asumate de Republica Moldova.

Interlocutorii au fost unanimi în opinia privind necesitatea continuării dezbaterii acestei probleme în cadrul Grupului de lucru pentru măsurile de consolidare a încrederii, cu participarea experților din Chișinău și Tiraspol.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load