COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La ce înțelegere a ajuns Chicu și conducerea Gazprom?

La ce înțelegere a ajuns Chicu și conducerea Gazprom?

Prim-ministrul Moldovei Ion Chicu a vizitat oficiul „Gazprom” din Moscova, unde a avut o întrevedere cu conducerea corporației în frunte cu președintele Alexei Miller, transmite Noi.md.

Potrivit Serviciului de presă al guvernului Republicii Moldova, Alexei Miller l-a felicitat pe primul ministru cu învestirea în funcție, urîndu-i cabinetului de miniștri Ion Chicu atingerea cît mai multor obiective.

Pe durata ședinței, părțile au discutat un șir de subiecte importante, precum alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor din Republica Moldova, achitările pentru gazele consumate, dar și implementarea pachetului energetic III.


În context, Alexei Miller a menționat că în prezent „Moldovagaz” achită consumul curent în măsură deplină. În continuare, președintele „Gazprom” a descris scenariile tehnice existente de furnizare a gazelor naturale în RM, inclusiv prin România și Bulgaria și a menționat că acestea pot asigura necesitățile naționale.

Prim-ministrul i-a mulțumit dlui Miller pentru o informare detaliată, apreciind optimismul și deschiderea conducerii „Gazprom”.

Premierul Chicu a precizat: „Nu vom admite creșterea tarifelor pentru gazele naturale și vă mulțumim pentru deschiderea în negocierea condițiilor de furnizare”.

În finalul discuției, părțile au convenit să fie realizate un set de măsuri care să asigure furnizarea continuă a gazelor consumatorilor din RM.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load