Kroll împotriva lui Harunjen. Ce detalii scoate la iveală raportul despre lista beneficiarilor?

Kroll împotriva lui Harunjen. Ce detalii scoate la iveală raportul despre lista beneficiarilor?

În timp ce procurorul general Eduard Harunjen îi contrazice pe deputații din comisia parlamentara de anchetă, care au spus că cei de la compania Kroll au pus la dispoziția autorităților și o „listă a beneficiarilor finali” în jaful bancar, compania pare să le dea dreptate.


Referitor la faptul că reprezentanții Comisiei parlamentare susțin că din raportul Kroll 2 lipsește o listă a beneficiarilor finali, Harunjen a spus că „la Procuratura Generală nu există nicio listă anexă la raport, nu există o listă despre care se vehiculează. Raportul nu a fost niciodată la Procuratura Generală. Procuratura Anticorupție este o instituție independentă care investighează cazul și doar ea a avut acces la raport”.


El a fost susținut și de Adriana Bețișor, care a instrumentat mai multe dosare privind jaful din sistemul bancar. Ea a spus că „raportul este format din 3 volume și în ele nu este nicio listă separată”.


În schimb, chiar în secțiunea de introducere a raportului Kroll scrie că în raport nu sînt detalii despre beneficiarii finali ai fraudei, acestea urmînd a fi prezentate separat Procuraturii Generale.Controversa vine după ce președintele Comisiei de anchetă privind jaful din sistemul bancar, Alexandr Slusari, a declarat că Kroll ar fi pus la dispoziția Procuraturii Generale și o listă a beneficiarilor finali ai fraudei, pe care Eduard Harunjen ar refuza să o prezinte.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load