Kazahstanul vrea centru de expoziții și vînzări ale vinului moldovenesc

Kazahstanul vrea centru de expoziții și vînzări ale vinului moldovenesc

Kazahstanul este interesat în deschiderea unui centru specializat pentru expoziția și vînzarea de vinuri moldovenești de calitate.


Acest lucru a fost menționat de către consulul general al Kazahstanului în țara noastră, Igor Mussalimov, la întrevederea sa de la Chișinău cu ministrul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Chiril Gaburici. Consulul a remarcat că vinurile moldovenești sînt apreciate pe piețele din țara lui și, cu susținerea autorităților kazahe, ar fi binevenită deschiderea unui centru specializat pentru expunerea și comercializarea vinurilor moldovenești de calitate, relatează Noi.md.


Ministrul Economiei și Infrastructurii a notat că Republica Moldova acordă o atenție deosebită dezvoltării a cooperării reciproc avantajoase cu Republica Kazahstan, care constituie una dintre piețele principale din Comunitatea Statelor Independente, în special în domeniul comercial-economic și investițional.


De asemenea, Chiril Gaburici a reiterat importanța creșterii exporturilor reciproce de produse agricole și crearea de întreprinderi comune moldo-kazahe.


În cadrul întrevederii, oficialii au discutat și despre cea de-a șasea reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-kazahe, care va avea loc anul acesta la Astana și care va servi drept platformă pentru sporirea comerțului moldo-kazah și fortificarea cooperării economice în domenii de interes comun.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load