Kazahstanul va studia experiența Moldovei în deschiderea parcurilor IT

Kazahstanul va studia experiența Moldovei în deschiderea parcurilor IT

Kazahstanul intenționează să studieze experiența Republicii Moldova în deschiderea parcurilor IT.


Acest fapt a fost menționat de către consulul general al Republicii Kazahstan în Republica Moldova, Igor Mussalimov, la întrevederea sa cu ministrul moldovean al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, relatează Noi.md.


Consulul kazah a remarcat că Republica Kazahstan este interesată în extinderea cooperării cu Republica Moldova pe diverse domenii, inclusiv în sfera dezvoltării tehnologiilor informaționale.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici a subliniat că Moldova este deschisă colaborării în domeniul dezvoltării tehnologiilor informaționale și gata să-și împărtășească experiența privind lansarea și dezvoltarea primului parc IT, care este unul de succes.


„Este un proiect inițiat în ianuarie 2018 și sînt deja înregistrați 100 de rezidenți”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii.


În cadrul discuțiilor, oficialii au remarcat nivelul avansat al relațiilor bilaterale, accentuînd necesitatea menținerii unui dialog activ între cele două state.


Igor Mussalimov a menționat că Republica Kazahstan este interesată în extinderea cooperării cu Republica Moldova pe diverse domenii, inclusiv în sfera dezvoltării tehnologiilor informaționale. În context, oficialul a accentuat că experiența de succes a Parcului IT din Republica Moldova este un model pentru dezvoltarea industriei digitale din Kazahstan.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load