Japonia este pregătită să împlementeze o serie de proiecte noi în Moldova

Japonia este pregătită să împlementeze o serie de proiecte noi în Moldova

Agenţia japoneză pentru cooperare internaţională( JICA) este pregătită să implementeze o serie de proiecte noi în Moldova.


Acest lucru a fost discutat în cadrul întrevederii, dintre secretarul de stat al MAEIE, Carolina Perebinos și reprezentatul rezident al JICA, cu reședința la Kiev, Takaaki Kawano, transmite Noi.md.


Părțile au discutat despre implementarea proiectelor de asistenţă tehnică finanţate de Guvernul Japoniei în Republica Moldova, prin intermediul Agenţiei japoneze pentru cooperare internaţională (JICA), precum și stabilirea unor noi parteneriate bilaterale în diferite domenii.


În cadrul întrevederii, Carolina Perebinos și Takaaki Kawano au realizat o trecere în revistă atît a proiectelor aflate în curs de implementare, cît și a planului acțiunilor comune, care stabilește elaborarea și realizarea unor noi proiecte de asistență pe parcursul anului 2019. 


Interlocutorii au convenit asupra desfășurării unor sesiuni moldo-nipone de instruire, care vor contribui la creșterea randamentului și calității dosarelor depuse de beneficiari, fapt care va simplifica gradul de aprobare a finanţării şi implementării proiectelor. 


În context, Takaaki Kawano a specificat că partea niponă este interesată în aprofundarea și extinderea cooperării bilaterale, în identificarea unor noi proiecte care ar putea fi realizate în diverse domenii. 


Carolina Perebinos a apreciat sprijinul continuu acordat de către JICA țării noastre, fapt ce contribuie la aprofundarea şi fortificarea bunelor relaţii de prietenie dintre Republica Moldova și Japonia.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load