COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ion Chicu a făcut apel către agricultorii care au ieșit la protest

Ion Chicu a făcut apel către agricultorii care au ieșit la protest

Prim-ministrul Ion Chicu a făcut apel către agricultorii care au ieșit la protest cu tractoare și combine și au blocat traseele. În cadrul ședinței Guvernului, miercuri, 12 august, premierul a chemat din nou agricultorii la dialog și a anunțat că va merge prin raioane ca să discute cu aceștia.

Potrivit premierului, Guvernul va aloca 200 de milioane de lei pentru pierderile cerealelor din prima grupă.

Ion Chicu, prim-ministrul: „A fost afectată prima grupă de cereale. Am efectuat evaluarea pierderilor – mai mult de 180 de mii de hectare din 415 semănate au fost afectate în proporție de 60%. Peste 50% au înregistrat pierderi în proporție mai mare de 60%.Vor fi 200 milioane de lei pentru pierderile cerealelor din prima grupă, vom veni cu propunerile de ajutor agricultorilor, transmite tv8.md.


Stimați agricultori, vreau să vă anunț că Guvernul vine cu suport, dar nu va tolera șantaj. Aceste ramuri nu pot crea impedimente altor cetățeni. Este un efort semnificativ din partea societății, haideți să discutăm, dar să blocăm traseele. În 2019, impozitele de circa 20 de agricultori din Căușeni, au achitat 620 de lei. În total au plătit 9 milioane de lei la buget. Tot ei au primit subvenții de la stat de 8 milioane. Tot ce solicitați dvs, stimați agricultori, vine de la cetățeni. Voi merge în raioane să discut cu agricultorii”.

Afectați dur de seceta care le-a compromis practic toată roada, sute de agricultori au ieșit, marți, 11 august, din nou în stradă. De această dată, și-au scos utilajele agricole în 13 locuri din țară.

Manifestanții au înaintat Guvernului patru revendicări, printre care majorarea compensațiilor de la o mie de lei pentru un hectar la cel puțin trei mii. În semn de protest, zeci de agricultori și-au lăsat tractoarele pe marginea drumului.

Nu este prima dată cînd fermierii ies la protest cu tractoarele. Acum două săptămîni, agricultorii au blocat traseul național Chișinău- Căușeni.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load