Investitorii din China ar putea deschide un parc industrial în Moldova

Investitorii din China ar putea deschide un parc industrial în Moldova

Reprezentantul Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, în cadrul întrevederii cu guvernatorul provinciei Shaanxi, Liu Guozhong, a invitat autoritățile și investitorii provinciei Shaanxi să inaugureze un parc industrial în Republica Moldova.


În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre oportunitățile de cooperare bilaterală între Republica Moldova și provincia Shaanxi din China. 


Speakerul parlamentului moldovenesc a mulțumit gazdelor Forumului Economic Euro-Asiatic pentru invitația de participare la această platformă oficială de cooperare în cadrul inițiativei Centura și Drumul/Belt and Road, pentru promovarea și cooperarea economică regională și internațională.


Președintele Parlamentului a salutat și apreciat deschiderea recentă a Casei de comerț China–Republica Moldova în capitala provinciei, orașul Xi'An, unde marți va avea loc cea de-a 8-a ediție a Forumului Economic Euro-Asiatic.


Zinaida Greceanîi a invitat autoritățile și investitorii provinciei Shaanxi să inaugureze un parc industrial în Republica Moldova, precum și a menționat necesitatea realizării unui schimb de experiență și preluare de bune practici între cele două părți. 


La rîndul său, Guvernatorul provinciei Shaanxi s-a arătat interesat de dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, a vorbit despre istoria și evoluția provinciei pe care o conduce și s-a referit la cetățenii Republicii Moldova care studiază și trăiesc în această regiune.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load