TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Investitorii cehi vor să implementeze proiecte ce țin de producția energiei electrice în Moldova

Investitorii cehi vor să implementeze proiecte ce țin de producția energiei electrice în Moldova

Un grup de investitori cehi care au procurat recent rețelele electrice de distribuție Gas Natural Fenosa în Moldova, intenționează să implementeze proiecte ce țin de producerea energiei electrice pe teritoriul țării.


Despre aceasta ei au declarat în cadrul unei întrevederi cu premierul Moldovei, Ion Chicu, transmite Noi.md.


După cum s-a menționat, compania Gas Natural Fenosa, ale cărei rețele electrice de distribuție au fost procurate recent de investitorii cehi, deservește circa ¾ din consumatorii de energie electrică din Republica Moldova.


Oamenii de afaceri au menționat că decizia de a investi în Republica Moldova au luat-o pe motivul că țara noastră are o poziție geografică avantajoasă.


În continuarea discuției investitorii au informat premierul despre intenția de a implementa proiecte ce țin de producerea energiei electrice pe teritoriul Republicii Moldova. Prin aceste proiecte Republica Moldova își va consolida securitatea energetică și va reduce dependența de sursele de energie din exteriorul țării.


Șeful Executivului a informat investitorii despre prioritățile Guvernului pentru perioada următoare și obiectivele trasate. „Investiția dumneavoastră în Republica Moldova este un mesaj puternic și pentru alți potențiali investitori. Guvernul va face totul pentru a crea condiții maximal atractive pentru mediul de afaceri”, a menționat Ion Chicu.


După cum s-a anunțat anterior, Gas Natural Fenosa Moldova, compania lider în furnizarea și distribuția energiei electrice în Moldova, începînd cu 11 decembrie va primi un nou nume - Premier Energy, la fel ca și compania românească de energie, controlată de holdingul EMMA Capital, al cărui proprietar, milionarul ceh Jiri Schmeitz, este acționarul majoritar al Gas Natural Fenosa.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load