Investiții noi în dezvoltarea infrastructurii Portului Giurgiulești

Investiții noi în dezvoltarea infrastructurii Portului Giurgiulești

Grupul de firme TRANS OIL va continua să investească în dezvoltarea infrastructurii în Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG).


Acesta va investi 2 milioane de dolari anul acesta în construcția unei noi linii pneumatice de alimentare cu cereale, care va uni terminalele Trans Cargo pe rîul Prut cu terminalele Trans Cargo de pe Dunăre.


Acest anunț a fost făcut de către Vaja Jhashi, preşedintele grupului TRANS OIL, care a menționat că, la finele anului 2016, cu susținerea financiară a Băncii Europene pentru Reconstrucție şi Dezvoltare, compania a asimilat investiții de 6 milioane USD şi a deschis un nou terminal cerealier pe rîul Dunăre. Astfel, posibilitatea de export a cerealelor a crescut de la 450 de mii de tone pe an la 1,2 mil tone pe an, relatează NOI.md.


În prezent, capacitatea TRANS OIL în PILG asigură păstrarea a 70 de mii de tone de cereale, dintre care 50 de tone – pe malul Prutului, iar 20 de mii de tone – pe malul Dunării.


Încărcarea cerealelor este asigurată de două terminale, situate pe Prut şi Dunăre. Capacitatea de încărcare a terminalului pe rîul Prut este de 200-300 de tone pe oră, iar a terminalului de pe rîul Dunărea – 800 de tone pe oră.


Noua linie pneumatică de încărcare a cerealelor va uni toată capacitatea cerealieră a grupului TRANS OIL în PILG.


Administratorul Trans Cargo Terminal, Mihail Redchin, a menționat că, odată cu lansarea noii linii pneumatice, se va putea încărca concomitent navele de pe Prut şi Dunărea din orice depozit, construit atît pe malul Prutului, cît şi al Dunării. Acest lucru va face activitatea terminalelor mai mobilă şi rapidă, va majora capacitatea generală de încărcare în port din contul eficientizării acestei activităţi. În perioada 1 iulie – 31 decembrie 2017, au fost încărcate peste 485 de mii de tone de cereale, leguminoase şi culturi oleaginoase.


Valoarea proiectului de construcţie a trasei pneumatice este de 1 milion de euro. Finanţarea va fi asigurată din surse proprii ale grupului TRANS OIL, dar şi din contul atragerii resurselor de la structurile financiare internaţionale.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load