Interviul pentru selectarea unui director al consiliului de administrare ailANRE, amînat

Interviul pentru selectarea unui director al consiliului de administrare ailANRE, amînat

Interviul de angajare pentru selectarea unui director al Consiliului de administrare al Agenției Naționale pentru Reglementarea în Energetică (ANRE) a fost amînat.


Decizia a fost luată azi, la ședința Comisiei economie, buget și finanțe, la care urmau a fi audiați doi candidați din cei cinci care s-au înscris în concursul de angajare, selectați pentru etapa finală.


Motivul amînării interviului de azi este, potrivit președintelui Comisiei economie, buget și finanțe, Igor Munteanu, faptul că, în ultimele zile, au parvenit anumite sesizări privind integritatea acestor candidați, care trebuie să fie verificate de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Centrul Național Anticorupție (CNA).


„În ultimele zile am primit mai multe date suplimentare care indică asupra obligației comisiei de a-i verifica suplimentar (…), lucruri care sînt suficient de importante ca să le neglijăm. Pentru verificarea acestor date este nevoie de timp suplimentar”, a declarat Igor Munteanu, președintele comisiei, deputat în Blocul ACUM.


La rîndul său, deputatul Sergiu Sîrbu din fracțiunea Partidului Democrat, membru supleant al Comisiei economie, buget și finanțe, spune că nu era cazul să fie amînat interviul.


Concursul de selectare a unui director al Consiliului de administrare al ANRE a fost inițiat de Parlament în luna iulie. În prezent, în cadrul Consiliul de administrare al ANRE activează patru directori din cei cinci prevăzuți în regulament. Aceștia au fost învestiți în funcții în luna februarie a anului curent – Ștefan Creangă, Eugen Carpov, Veaceslav Untilă și Octavian Calmîc.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load