Intensificarea cooperării în cadrul Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

Intensificarea cooperării în cadrul Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

Republica Moldova și România intensifică cooperarea în cadrul Euroregiunii Siret-Prut-Nistru


Despre aceasta a fost discutat în cadrul Forumului Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, la lucrările căruia au participat prim-ministrul Pavel Filip și premierul României, Viorica Dăncilă, transmite Noi.md.


Participanții la forum au discutat modalitățile de intensificare a cooperării la nivel local dintre Republica Moldova și România în cadrul Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. Pavel Filip a apreciat înalt activitatea platformei în cauză, care reunește 29 de raioane din Republica Moldova, municipiul Bălți, UTA Găgăuzia și trei județe din România: Iași, Prahova și Bistrița-Năsăud.


„Această platformă este extrem de necesară pentru stabilirea de noi parteneriate, pentru efectuarea schimbului de experiență și de bune practici”, a spus prim-ministrul Moldovei. Pavel Filip a îndemnat autoritățile locale, membre ale Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, să valorifice din plin oportunitățile oferite de acest format de cooperare.


El a declarat că Guvernul Moldovei este totalmente deschis pentru comunicarea cu administrația publică locală, mentionînd că dinamizarea dialogului este o prioritate pentru anul curent, dovadă fiind frecventele întîlniri cu autoritățile locale, organizate în ultima perioadă.


Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a confirmat că Executivele Moldovei și României planifică să extindă buna colaborare, existentă la nivel central, pe segmentul administrației locale, această cooperare fiind esențială pentru parcursul european al Republicii Moldova. Ea a subliniat și relevanța activităților desfășurate de Asociație, menționînd necesitatea intensificării schimburilor interculturale.


La rîndul lor, membrii Asociației au transmis un mesaj de mulțumire autorităților române pentru asistența financiară în realizarea diferitor proiecte sociale. De asemenea, participanții la reuniune au analizat stadiul activităților curente și au trasat prioritățile pentru perioada următoare.


Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a fost creată în anul 2005. Scopul acesteia este de a îmbunătăți relațiile între comunitățile locale și autoritățile centrale, pentru a asigura dezvoltarea sustenabilă și echilibrată a regiunilor. Activitățile Asociației acoperă domenii variate de interes, de la economie, infrastructură, agricultură și dezvoltare rurală, până la educație, societate informațională și cultură.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load