COVID-19 în MOLDOVA

Informație importantă de la Fisc: A fost lansat Programul de rambursare a TVA

Informație importantă de la Fisc: A fost lansat Programul de rambursare a TVA

Serviciul Fiscal de Stat informează că a fost lansat Programul de rambursare a TVA. Subiecții înregistrați în calitate de plătitori TVA au dreptul la rambursarea din buget a sumelor TVA înregistrate în soldul deducerii pentru perioada ulterioară.

Perioada pentru care este posibilă rambursarea, conform Programului menționat, este cuprinsă între luna ridicării stării de urgență (luna mai 2020) și luna decembrie 2020. SFS menționează într-un comunicat de presă că în perioada de criză determinată de situația epidemiologică agenții economici au posibilitatea valorificării soldului sumei TVA deduse, transmite IPN.

Potrivit prevederilor legii și a Regulamentului privind rambursarea TVA, întreprinderilor care sînt înregistrate în calitate de contribuabili ai TVA și înregistrează sume TVA spre deducere în perioada ulterioară, suma maximă a rambursării este limitată la nivelul sumei impozitelor salariale achitate pentru perioada fiscală pentru care se solicită rambursarea TVA.

Pentru a solicita rambursarea, este necesar să fie depusă o cerere la Direcția generală administrare fiscală din aria de deservire sau la Direcția generală administrare contribuabili mari, după caz. Cererea poate fi expediată și la adresa de e-mail cu aplicarea semnăturii electronice. Termenul de examinare a cererii este de 25 de zile lucrătoare, în cadrul căruia se verifică corectitudinea determinării sumei TVA spre rambursare.

Impozite salariale reprezintă suma impozitului pe venit, a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii datorate de angajator, a contribuțiilor individuale de asigurări sociale de stat obligatorii și a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală în formă de contribuție procentuală datorate de angajator și salariat pentru perioada fiscală și/sau perioadele fiscale ce corespund perioadei Programului de rambursare a TVA.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load