COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Începînd de azi, mai multe persoane vor primi alocații și indemnizații mai mari

Începînd de azi, mai multe persoane vor primi alocații și indemnizații mai mari

Indemnizațiile și alocațiile acordate mai multor categorii de persoane au fost majorate la 1 ianuarie 2020.

Astfel, părinții ai căror copii sînt născuți după 1 ianuarie 2020 vor primi o indemnizație unică la naștere de 8299 de lei, mai mare cu 388 de lei decît a fost pînă în prezent.

Tot de astăzi crește cu 25% pensia de urmaș în cazul copiilor pînă la vîrsta de 18 ani sau care își continuă studiile în instituții de învățămînt de zi, pînă la terminarea acestora, fără a depăși vîrsta de 23 ani. Dacă pînă în prezent pensia de urmaș constituia 50% din pensia întreținătorului decedat, de astăzi aceasta va fi în mărime de 75 la sută.

Și persoanele vîrstnice care au un stagiu de cotizare mai mic de 15 ani și nu pot beneficia de pensie pentru limita de vîrstă vor primi de astăzi alocații sociale mai mari cu 150%. Dacă pînă acum acestea primeau 215 lei, începînd din noul an alocația respectivă va constitui 539 lei lunar.


Totodată, se va majora cu 100% alocația socială pentru persoanele cu dizabilităţi și ea va constitui 647 lei lunar pentru cei cu dizabilităţi severe, 604 lei lunar pentru cei cu dizabilităţi accentuate și 431 lei lunar pentru persoanele cu dizabilități medii.

Și alocațiile lunare de stat acordate participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, participanților la acțiunile de luptă din Afganistan precum și pe teritoriul altor state vor crește de astăzi de trei ori, de la 100 la 300 de lei lunar, fără a fi necesară depunerea suplimentară a actelor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load