TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Transnistria a avut loc festivalul vinului

În Transnistria a avut loc festivalul vinului

Un festival al vinului și strugurelui a fost organizat la Bender (Cetatea Tighina). Un astfel de eveniment este o premieră pentru regiune, întrucît va avea loc pe teritoriul uneia dintre principalele atracții turistice și astfel va căpăta amploare. Anterior astfel de evenimente se organizau pe teritoriileîntreprinderilor vinicole.

„Programul festivalului este foarte divers - de la spectacole ale grupurilor populare la degustare de vinuri, prezentate atît de vinificatorii individuali, cît și de cei mai mari producători de vin din Transnistria”, a declarat pentru Sputnik Moldova, directorul complexului istoric, Aleksandr Iaskov (Александр Яськов).


Pe lîngă degustarea de vin și struguri, va avea loc o competiție a celor mai buni producători de vinuri de casă, trageri la sorți și master class-uri. Vizitatorii vor putea savura și din bucătăria națională, precum și să cumpere tot ceea ce este necesar pentru producerea vinului și cultivarea strugurilor. Tonul sărbătorii va fi dat de un concert cu participarea colectivelor artistice din Transnistria.

Printre vizitatorii festivalului vinului vor fi și participanții la Forumul Economic Internațional de Investiții, care va avea loc mîine la Tiraspol, principalul oraș al regiunii. Festivalul vinului și viticulturii este inclus în programul forumului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load