COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Republica Moldova a apărut primul Ghid Oenoturistic

În Republica Moldova a apărut primul Ghid Oenoturistic

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) a lansat primul Ghid Oenoturistic al Moldovei.

Acesta este parte a unei ample campanii de informare despre potențialul oenoturistic al țării și despre destinațiile vitivinicole, cu sloganul „ReVin cu drag”, care se va desfășura pe parcursul sezonului estival, transmite Moldpres.

Însoțită de hashtag-ul dedicat #Revincudrag, campania își propune să popularizeze turismul vitivinicol la nivel național, pentru a atrage cît mai mulți vizitatori la cramele și vinăriile care oferă servicii turistice. Astfel, în următoarea perioadă, potențialii vizitatori vor afla detalii despre vinăriile din țară, despre micile afaceri vinicole de familie, precum și despre cramele care urmează să-și deschidă ușile în acest an.

„În contextul pandemiei, care afectează comunitatea vitivinicolă mondială, trebuie să ne unificăm eforturile pentru a transmite și mai clar mesajul că țara noastră oferă nu doar vinuri de calitate, dar și experiențe oenoturistice autentice unice. Campania „ReVin cu drag” are scopul de a face cunoscute vinăriile din toată țară, ofertele lor turistice, dar și vinurile pe care le produc. Astfel, ne propunem să creștem numărul de turiști locali, în special în perioada estivală, cînd tot mai multe persoane vor dori să călătorească în siguranță, să descopere locuri noi și să cunoască Vinul Moldovei. Am anticipat necesitățile turiștilor și am lansat primul Ghid Oenoturistic al Moldovei – o hartă detaliată a vinăriilor din țară, care include informații și sfaturi utile pentru cei care deja își fac planuri de călătorie prin Moldova”, a explicat Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului.


Ghidul Oenoturistic cuprinde descrierea, istoria, ofertele și pachetele turistice ale vinăriilor din țară. Mai mult, aici pot fi găsite și hărțile de acces către crame, distanțele de parcurs, dar și timpul estimativ necesar pentru a ajunge la destinație.

Elaborat sub forma unei cărți de călătorii, ghidul este disponibil online, în mod gratuit, pe pagina de Facebook Wine of Moldova, începînd cu data de 14 mai, și poate fi descărcat pe dispozitivele mobile pentru comoditatea utilizatorilor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load