COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Moldova va avea loc Forumul național al oamenilor de afaceri

În Moldova va avea loc Forumul național al oamenilor de afaceri

În luna octombrie a acestui an, la Chișinău va avea loc Forumul național de oamenilor de afaceri, care nu a mai fost convocat din 2007, la care se preconizează să fie discutate cele mai actuale probleme din cele mai importante domenii ale economiei naționale.

Decizia corespunzătoare a fost luată la ședința lărgită a Consiliului Economic pe lîngă Președintele Republicii Moldova, care a fost prezidată de șeful statului Igor Dodon, relatează Noi.md.

În cadrul ședinței s-a discutat un spectru larg de chestiuni cu privire la activitatea agenților economici din diverse domenii. Reprezentanții cercurilor de afaceri au relatat despre numeroase probleme cu care se confruntă, subiliniind necesitatea adoptării de către stat a unor măsuri urgente pentru revigorarea mediului de afaceri, în primul rînd, în sectorul real al economiei.


Șeful statului i-a asigurat pe cei prezenți de faptul că Administrația Președintelui va ține cont de interesele cercurilor de afaceri în conlucrarea sa cu Guvernul și Parlamentul.

El a menționat că pentru dezvoltarea economiei trebuie, în primul rînd, de creat condiții în domeniul administrării fiscale. Totodată, cu participarea echipei prezidențiale, în proces de elaborare se află un proiect de lege cu privire la comerțul intern care are scopul de a apăra interesele producătorilor autohtoni.

Igor Dodon a menționat că în cadrul discuțiilor, s-a luat decizia de a organiza, în luna octombrie curent, un Forum național al oamenilor de afaceri care nu a mai fost convocat din anul 2007. Se preconizează să fie discutate cele mai actuale probleme din cele mai importante domenii ale economiei naționale. Pentru o planificare mai bună a acțiunilor, s-a propus să fie create grupuri de lucru pe domenii.

Deciziile care vor fi discutate și aprobate la Forum vor fi transmise Parlamentului și Guvernului, sub formă de inițiative legislative.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load