COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldovenii plătesc mai puțin pentru serviciile "comunale"?

Moldovenii plătesc mai puțin pentru serviciile "comunale"?

Moldovenii au început să plătească mai puțin băncilor pentru chirie și servicii comunale.

Acest lucru se menționează în datele Băncii Naționale a Moldovei în ceea ce privește operaţiunile de casă pe sistemul bancar din Republica Moldova, citate de Biroul Național de Statistică, transmite Noi.md.

După cum se anunță, în general, în ianuarie-martie 2019 suma încasărilor în numerar pe sistemul bancar a constituit 26221 mil. lei, volum superior celui din perioada respectivă a anului precedent cu 5,5%.

Astfel, în ianuarie-martie 2019, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, încasările din plățile pentru chirie și servicii comunale au scăzut cu 27,8%, pînă la 1 mlrd. 193 mil. lei, iar încasările din impozite și taxe – cu 4,9%, pînă la 633 mil. lei.


În același timp, încasările din vînzarea valutei străine persoanelor fizice au crescut cu 28,8%- pînă la 1 mlrd. 529 mil. lei. Încasările de la întreprinderile care prestează servicii de transport au crescut cu 19,9%, pînă la 330 mil. lei.

Încasările de la întreprinderile care prestează alte servicii au crescut cu 8,1%- pînă la 1 mlrd. 911 mil. Lei, de la comercializarea mărfurilor de consum, indiferent de canalul de desfacere – cu 7,0%, pînă la 15 mlrd. 059 mil. Lei, iar din alte încasări – cu 6,5%, pînă la 5 mlrd. 565 mil. lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load