COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Moldova au scăzut prețurile la mere

În Moldova au scăzut prețurile la mere

În Moldova prețurile angro la toate soiurile principale de mere s-au micșorat săptămîna trecută de la 10% la 20%.

Despre acest lucru au anunțat analiștii proiectului EastFruit, menționînd că, după cum rezultă din declarațiile producătorilor locali, în vederea introducerea măsurii de carantină, activitatea de comerț a scăzut în mod semnificativ, dar și volumul vînzărilor de mere în ultima săptămînă s-au redus semnificativ, tansmite Noi.md.

Prin scăderea treptată a prețurilor, vînzătorii au încercat să crească rata de comercializare, dar acest lucru nu a dus în toate cazurile la un rezultat pozitiv.


Încă de la începutul jumătății a doua a acestui sezon, analiștii proiectului EastFruit au constatat că prețurile medii la mere, la soiurile de bază în Moldova au crescut treptat, ceea ce a permis țării să se detașeze vizibil de Polonia și Ucraina, unde sînt observate de obicei cele mai mici prețuri din regiune la mere.

Dar deja după o nouă scădere, prețurile la mere în Moldova, practic, s-au egalat cu indicatorii din Ucraina, iar soiul "Renet Simirenko", cu un indicator de 0,42 USD/kg, este cel mai ieftin dintre toate țările analizate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load