TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Moldova, a scăzut producţia agricolă

În Moldova, a scăzut producţia agricolă

În Moldova, în trimestrul I al anului 2019, producţia globală agricolă a însumat 5 mlrd. 235,3 mln. lei, fiind în scădere cu 4,2% faţă de perioada similară a anului trecut.

Informaţia este oferită de Biroul Naţional de Statistică, menţionînd că aceasta vizează gospodăriile de toate categoriile (întreprinderile agricole, gospodăriile țărănești (de fermier) și gospodăriile populației.

Potrivit BNS, micşorarea producţiei globale agricole a fost determinată de scăderea producţiei vegetale cu 8,8% și a producţiei animaliere - cu 3,2%.


Datele statistice oficiale indică asupra faptului că, în primul semestru al anului 2019, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în gospodăriile de toate categoriile a fost înregistrată micşorarea producţiei (creşterii) vitelor şi păsărilor (în masă vie) cu 3,1%, care a fost influenţată de scăderea producţiei în gospodăriile populației cu 6,6% - pînă la 40,9 mii tone. În acelaşi timp, în întreprinderile agricole indicatorii respectivi au crescut cu 0,6% - pînă la 42,5 mii tone.

Producţia de lapte de vacă a scăzut cu 7,5% - pînă la 187,2 mii tone. Totodată, producerea acestuia la întreprinderile agricole a crescut cu 2,5% - pînă la 11,8 mii tone, iar în gospodăriile populației s-a redus cu 8,1% - pînă la 175,4 mii tone.

Potrivit BNS, în perioada ianuarie-iunie, 2019, comparativ cu perioada similară a anului 2018, producţia de ouă în gospodăriile din Moldova s-a majorat cu 7,5% - pînă la 354,9 mln. buc. Astfel, producţia de ouă la întreprinderile agricole a crescut cu 3,4% - pînă la 157,4 mln. buc., iar în gospodăriile populației creşterea a fost de 11,3% - pînă la 197,5 mln. buc.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load