În Moldova a fost prelucrată aproape jumătate din recolta de poamă de masă

În Moldova a fost prelucrată aproape jumătate din recolta de poamă de masă

În Moldova, aproape jumătate din cantitatea de poamă de masă din recolta anului 2018 a intrat în prelucrare industrială, transmite Noi.md.

Astfel, potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), cel puțin 40% din recolta de poamă de anul trecut au ajuns la întreprinderile de vinificație, care depășesc 120 mii tone. Acesta este cel mai mare procent din prelucrarea forțată a strugurilor de masă în Republica Moldova din acest deceniu.

Despre acest lucru a anunțat portalul EastFruit, care a numit neplăcut faptul că o cantitate semnificativă de produse a ajuns la prelucrarea industrială din frigidere. Recent, conducerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a anunțat că în acest an, în special în perioada martie-aprilie, vinăriile din sudul țării au acceptat pentru prelucrare mai mult de 1,2 mii tone de struguri de masă. Și acest proces continuă.Ceea ce, în situația creată, este bine, avînd în vedere că pînă la mijlocul acestei luni era aproape o mie de tone de poamă în frigidere, care, în mare parte, erau nepotrivite pentru vînzarea în stare proaspătă.

Vinăriile au oferit în luna aprilie prețuri desul de mici pentru această materie primă - 1,0-1,5 lei/kg (0,05-0,07/kg), în dependență de starea sa și de regiunea livrării. Acest lucru, desigur, nu acoperă deloc costurile viticultorilor, dar este mai bine decît aruncarea producției la gunoi.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load