COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Moldova a crescut producția industrială

În Moldova a crescut producția industrială

În multe sectoare ale industriei moldovenești, se menține o creștere dinamică. În general, volumul producției industriale în țară, în ianuarie-aprilie 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018, a crescut cu 4,1%, transmite Noi.md.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în luna aprilie 2019, volumul producției industriale a crescut cu 12,3% față de aceeași lună a anului precedent.
În total, în primele patru luni ale anului 2019, volumul producției în industria minieră a crescut, față de aceeași perioadă a anului precedent, cu 57%, iar în industria prelucrătoare - cu 4,4%.

Întreprinderile din industria alimentară în ianuarie-aprilie 2019, comparativ cu aceeași perioadă din 2018, au redus volumul total al producției cu 1,8%.
Potrivit datelor BNS, în același timp s-a observat o creștere de 0,6% a producției de băuturi. Producția de textile a scăzut cu 22%. Fabricarea de îmbrăcăminte a scăzut cu 6,6%.


Producția de hîrtie și produse din hîrtie a crescut cu 2,6%, în timp ce fabricarea substanțelor și a produselor chimice a crescut cu 19,2%.
Fabricarea produselor și preparatelor farmaceutice a înregistrat o creștere de 19,3%, iar fabricarea produselor din cauciuc și mase plastice - o creștere de 25,5%.

În industria metalurgică, volumul producției a crescut cu 21,1%. Fabricarea constructiilor metalice și a produselor din metal, cu excepția mașinilor, utilajelor si instalatiior a crescut cu 23,4%.

Fabricarea echipamentelor electrice a înregistrat o scădere de 2,6%. Producția de mașini și utilaje a scăzut cu 33,1%, iar a autoturismelor, remorcilor și semiremorcilor a crescut cu 75,6%. Producția de mobilă a crescut cu 9,5%.

Volumul producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze și apă caldă a scăzut cu 0,5%.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load