COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În luna mai, încasările zilnice la bugetul de stat sînt cu 52,8 milioane lei mai puține

În luna mai, încasările zilnice la bugetul de stat sînt cu 52,8 milioane lei mai puține

Deficitul bugetar ar putea crește de la 16,2 miliarde de lei la 20 de miliarde. Este concluzia premierului Ion Chicu, după ce a făcut o analiză a sumelor încasate la bugetul de stat înainte și după instituirea stării de urgență în țară. Indicii arată o evoluție negativă.

Declarațiile au fost făcute la prima conferință de presă din perioada pandemiei, scrie agora.md.

Astfel, din luna ianuarie pînă la 12 martie, la bugetul de stat au fost înregistrate cu 900 de milioane de lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, ceea ce constituia o creștere cu 15%, susține premierul. Dintre acestea, încasările la Serviciul Fiscal erau cu 8,8% mai mari, iar încasările înregistrate de Serviciul Vamal – cu 22, 1% mai mult comparativ cu anul trecut.


Și sumele medii zilnice încasate la bugetul de stat erau mai mari cu 13,3 milioane, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

După instalarea stării de urgență, s-au înregistrat, însă, venituri în scădere. Mai exact, cu 735 de milioane de lei mai puțin. În luna mai, încasările zilnice la bugetul de stat sînt cu 52,8 milioane lei mai puține.

Astfel, prim-ministrul susține că evoluția economică negativă ar putea influența și deficitul bugetar, care ar putea crește de la 16, 2 miliarde lei, la 20 de miliarde de lei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load