COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În cel mai sumbru scenariu, Moldova ar putea suferi pierderi de 300 de mil. euro - declarație

În cel mai sumbru scenariu, Moldova ar putea suferi pierderi de 300 de mil. euro - declarație

Președintele Igor Dodon spune că, în acest an, economia națională nu va înregistra creșteri din cauza pierderilor provocate de COVID-19, de altfel, situație care se va atesta într-un șir de state afectate de coronavirus.

Declarația a fost făcută de șeful statului în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”,

Potrivit sursei citate, în anul curent PIB urma să înregistreze o creștere de 3,6%. ”Noi am făcut un scenariu cu 0% creștere economică; unul cu - 3% și altul cu - 5%. În funcție de aceste scenarii, am calculat suma veniturilor pe care le-ar putea pierde bugetul”, a explicat Dodon, scrie moldpres.md.


El a specificat că potrivit celui mai sumbru scenariu, bugetul ar putea înregistra în acest an pierderi de 6-7 miliarde de lei sau 300 de milioane de euro. Președintele susține că aceste pierderi vor fi compensate din ajutorul de 100 mln de dolari ce va fi alocat de FMI. De asemenea, R. Moldova urmează să primească un credit total de 500 mln de euro din Federația Rusă, dintre care 200 mln de euro urmează să fie alocați în lunile martie-aprilie.

Totodată, China și-a exprimat disponibilitatea de a susține Moldova în compensarea pierderilor economice suportate în urma crizei COVID-19. Potrivit președintelui, guvernul chinez este gata să ne aloce un credit de cîteva sute de milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load