În ce sectoare din Moldova vor să investească oamenii de afaceri turci

În ce sectoare din Moldova vor să investească oamenii de afaceri turci

Oamenii de afaceri turci sînt interesați să investească în Republica Moldova, în special în domeniile tehnologiei informației, construcțiilor și turismului.


Acest fapt a fost menționat de către reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a Turciei în cadrul întîlnirii de la Chișinău cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici. Părțile au discutat despre sectoarele în care oamenii de afaceri turci pot investi, cum ar fi tehnologia informației și telecomunicațiilor, construcții, industria ușoară etc., relatează Noi.md.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), în cadrul discuțiilor, Chiril Gaburici a afirmat că ministerul pe care îl conduce este deschis pentru orice colaborare în domeniul economic și întreprinde acțiunile necesare pentru a facilita activitatea companiilor, în special a celor străine. „Punem accentul pe simplificarea regimului de vize și a permiselor de muncă, astfel ca investitorii străini să aibă posibilitatea să vină cu echipa în Republica Moldova. De asemenea, avem ca prioritate simplificarea activității agenților economici, în acest sens am redus numărul de acte permisive de la 413 la 150, am redus numărul instituțiilor cu funcții de control. Vă încurajăm să veniți în Republica Moldova, pentru că este o țară frumoasă și oferă multe oportunități pentru dezvoltarea afacerilor”, a spus ministrul Economiei și Infrastructurii. 


În context, Chiril Gaburici a îndemnat mediul de afaceri din Turcia să investească în zonele economice libere și parcurile industriale din Republica Moldova, să beneficieze de condițiile atractive oferite de primul parc IT din Moldova și să participe la concursurile de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat supuse privatizării.


Părțile au discutat și despre Forumul de Afaceri Moldo-Turc, care va avea loc la Istanbul. „Acest forum este o platformă foarte bună pentru a prezenta companiilor din Turcia oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova, facilitățile oferite de Acordul bilateral de comerț liber, semnat între Republica Moldova și Republica Turcia, care a intrat în vigoare pe 1 noiembrie 2016. Oamenii de afaceri vor avea posibilitatea să facă schimb de experiență”, a mai spus Chiril Gaburici.


Reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie din Turcia i-au mulțumit ministrului Chiril Gaburici pentru deschidere și au reiterat că oamenii de afaceri turci sînt interesați să investească în Republica Moldova, în special în domeniul IT, construcții și turism.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load