COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Igor Dodon, despre dobînzile exagerate la creditele nebancare

Igor Dodon, despre dobînzile exagerate la creditele nebancare

Dobînzile exagerate la creditele nebancare sînt o povară pentru cetățeni și este nevoie de o reglementare a acestora. Subiectul a fost abordat de șeful statului Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi cu Valeriu Chițan, președintele Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

„Am discutat despre situația economică din țară în ansamblu, starea de lucruri în sectoarele financiar, bancar și cel nebancar și am examinat cele mai importante probleme cu care se confruntă această instituție de stat.

În cadrul dialogului, în mod special, am analizat situația privind microcreditele nebancare, care sînt destul de solicitate de către populație. Totodată, am menționat faptul că în acest sector se atestă lipsa unei abordări sistemice, iar cetățenii se plîng pe dobînzi nejustificat de mari și solicită intervenția statului în asemenea cazuri.


În context, am abordat posibilitatea de a stabili o reglementare uniformă mult mai strictă a emiterii de credite nebancare pentru populație”, a precizat președintele.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load