COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Hotărîrea Guvernului de a înăspri regulile de activitate a organizațiilor de creditare nebancară este un BUNĂ

Hotărîrea Guvernului de a înăspri regulile de activitate a organizațiilor de creditare nebancară este un BUNĂ

Economistul Veaceaslav Ioniță spune că noile modificări în Legea cu privire la activitate pentru organizațiile de creditare nebancară îi vor proteja, în special, pe clienții companiilor de microfinanțare, care împrumută pînă la 50.000 de lei.

Declarația a fost făcută pentru NTV Moldova.

"Sînt companii care practică dobînzi de 200%, 300% și 400% anual. Se primește că omul ia un credit de 1.000-2.000 de lei, dar întoarce de cîteva ori mai mult decît a împrumutat bani. Înainte, Guvernul considera că piața este liberă - fiecare face ce vrea, dar viața a demonstrat că lucrurile nu stau chiar așa. Cetățeanul trebuie protejat. Una din formele de protecție este reglementarea. O reglementare foarte atentă, pentru a proteja consumatorul de credite mici.", a explicat expertul Veaceslav Ioniță.

Amintim că Guvernul Chicu a înăsprit regulile de activitate pentru organizațiile de creditare nebancară. Conform proiectului, organizațiile de creditare nebancară nu vor putea stabili comisioane şi dobînzi mai mari decît suma creditului luat, în cazul împrumuturilor pe o perioadă de pînă la doi ani.


În cazul împrumuturilor de pînă la 50 de mii de lei, se interzice modificarea prevederilor contractuale, care ar duce la majorarea plăţilor pentru persoana care a contractat creditul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load