COVID-19 în MOLDOVA

Guvernul Germaniei va oferi asistență financiară Moldovei

Guvernul Germaniei va oferi asistență financiară Moldovei

Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat astăzi inițierea negocierilor și aprobarea semnării Înțelegerii, întocmite prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind cooperarea financiară .

Potrivit Vicepremierului Serghei Pușcuța, înțelegerea reprezintă un tratat bileteral și are drept scop acordarea asistenței financiare adiționale nerambursabile, în valoare de 10,0 milioane Euro, pentru finanțarea proiectului Sistemul de aprovizionare cu apă potabilă şi canalizare, Moldova Centru, faza 2.

Actualitatea Înțelegerii rezidă în necesitatea valorificării oportunităților cooperării bilaterale pentru dezvoltare întru extinderea serviciilor de alimentare cu apă în zonele rurale, prin conectarea a circa 5 localități la apeductul magistral Chișinău-Strășeni-Călărași, precum și oferirea serviciilor de consultanță atît Agenției de Dezvoltare Regională Centru, cît și operatorilor de apă din raioanele Strășeni și Călărași.


Urmare a intrării în vigoare a prezentei Înțelegeri, urmează negocierea și semnarea unui șir de acorduri suplimentare întru buna implementare a proiectului în faza 2.

Autoritatea împuternicită de către Guvernul Republicii Federale Germania să implementeze proiectul sus-menționat este Institutul de Credit pentru Reconstrucție (KfW).
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load