COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Guvernul a majorat plata indemnizației zilnice pentru copii (DOC.)

Guvernul a majorat plata indemnizației zilnice pentru copii (DOC.)

Guvernul a aprobat astăzi modificări la Regulamentul cu privire la stabilirea și plata indemnizației zilnice pentru copii. Astfel, majorările se vor face în proporție de 3%, în baza indicelui prețurilor de consum pentru anul precedent (2018).

Potrivit deciziei de astăzi, în zilele obișnuite, indemnizația va crește de la 10 lei la 11 lei. În ziua de naștere a copilului indemnizația a crescut de la 100 lei la 103 lei, iar în zilele de sărbătoare - de la 70 de lei la 73 de lei.

În cadrul hotărîrii de astăzi de aprobat a fost modificată modalitatea de stabilire și calcul a indemnizației zilnice în ziua de naștere a copilului și în zilele de sărbătoare, astfel, încît acestea să nu se acorde în cuantum majorat, dar cumulat, asigurînd principiile respectării interesului superior al copilului și al nondiscriminării. Astfel, în ziua de naștere și zilele de sărbătoare copii vor beneficia de indemnizația zilnică în zilele obișnuite și de cea pentru ziua de naștere/zilele de sărbătoare.


Prin excluderea sintagmei „în numerar”, prestatorul serviciului va putea desemna modalitatea de plată/prestatorul de servicii de plată în conformitate cu disponibilitatea acestuia și conform necesității prestatorului/beneficiarului.

Implementarea prevederilor proiectului se va efectua în limita mijloacelor financiare aprobate în bugetul de stat pentru anul 2019 în transferul cu destinația specială de la bugetul de stat către bugetele locale.

De menționat că indemnizația zilnică pentru copii reprezintă suma fixă de bani acordată zilnic unui copil pentru gestionarea individuală. Această indemnizație este primită de copii care dețin statut de copil rămas temporar fără ocrotire părintească sau copii care sînt plasați în grija serviciului asistenței parentale profesionale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load