COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Greceanîi: Creditele trebuie contractate, pentru proiecte investiționale, în special de infrastructură

Greceanîi: Creditele trebuie contractate, pentru proiecte investiționale, în special de infrastructură

Următorul buget trebuie să fie orientat pentru dezvoltarea economiei țării, iar împrumuturile externe canalizate exclusiv pentru infrastructură și proiecte investiționale, poziția a fost exprimată de Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, la întrevederea cu Ruben Atoyan, șeful Misiunii FMI și Volodymyr TULIN, reprezentant permanent FMI în Republica Moldova, scrie Noi.md.

Potrivit președintelui Parlamentului, resursele interne, extinderea bazei bugetare, dezvoltarea economiei, investițiile sînt surse pentru acoperirea consumului. În timp ce creditele trebuie contractate, din toate sursele disponibile, pentru proiecte investiționale, în special de infrastructură.

Președintele Parlamentului a subliniat, de asemenea, importanța promovării politicilor sociale, foarte necesare pentru locuitorii Republicii Moldova.


Părțile au discutat tot spectrul de probleme legate de bănci, sectorul nebancar, tarife și bugetul pentru anul viitor. Furtul bancar și rapoartele prezentate de comisiile parlamentare de anchetă, de asemenea au fost abordate în timpul întrevederii.

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional condusă de Ruben Atoyan se va afla în vizită de lucru la Chișinău în perioada 2 – 8 octombrie 2019. Scopul misiunii este de a actualiza informația privind evoluțiile economice recente și de a discuta politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale, inclusiv în contextul Bugetului de Stat pentru anul 2020.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load