Granturi pentru îmbunătățirea exportului de cireșe moldovenești

Granturi pentru îmbunătățirea exportului de cireșe moldovenești

Proiectul USAID „Agricultura performantă în Moldova” a anunțat un concurs de granturi pentru îmbunătățirea oportunităților de comercializare a cireșelor prin modernizarea infrastructurii postrecoltare.


Anunțul a fost făcut de către Agenția pentru Dezvoltare Regională „Sud”, care a menționat că e vorba despre acordarea de suport financiar  pentru a îmbunătăți operațiunile de export a cireșelor moldovenești, prin îmbunătățirea tehnologiilor postrecoltare și infrastructurii caselor de ambalare și exportatorilor de cireșe.


Granturile vor fi acordate și implementate în conformitate cu regulamentele USAID și ale Guvernului SUA cu privire la atribuirea granturilor și politicile interne de gestionare a granturilor ale proiectului APM.


Dimensiunea unui grant va fi de 300-700 de mii de lei. Suma finală a grantului va depinde de activitățile beneficiarilor și de negocierile finale și poate fi mai mică sau mai mare decît acest diapazon.


Concurenții trebuie să aibă o experiență minimă de 3 ani în domeniul cultivării, răcirii, ambalării și/sau exportării cireșelor. În același timp, contribuția solicitantului trebuie să fie de cel puțin 50% din suma totală a proiectului. Contribuțiile potențialilor beneficiari pot fi prezentate în numerar sau sub formă de echipament, materiale noi etc.


Cererile de participare urmează să fie trimise pe adresa electronică grants@moldovaagro.com pînă la 10 aprilie. În cadrul proiectului, la 20 martie se va organiza un seminar preliminar care va prezenta toate detaliile participării la concurs și executarea documentelor. De la fiecare organizație poate participa doar o singură persoană.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load