TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Granturi noi de la UE pentru consolidarea cooperării în domeniul afacerilor pe malurile Nistrului

Granturi noi de la UE pentru consolidarea cooperării în domeniul afacerilor pe malurile Nistrului

În Moldova a fost anunțat un concurs nou în vederea obținerii granturilor din partea Uniunii Europene pentru proiectele de consolidare a cooperării în domeniul afacerilor pe malurile Nistrului.

Concursul este organizat în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova. Programul contribuie la sporirea gradului de încredere între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare, relatează Noi.md.


Potrivit comunicatului PNUD Moldova, Uniunea Europeană oferă suport financiar nerambursabil/granturi pentru realizarea proiectelor de creare sau consolidare a platformelor de cooperare între asociațiile de afaceri și ONG-urile de pe ambele maluri ale rîului Nistru.

Sînt invitate să depună dosarele pentru finanțări în valoare de pînă la 25 000 de euro organizațiile non-profit atît din dreapta, cît și din stînga Nistrului. În cadrul concursului vor fi selectate proiectele pentru crearea platformelor durabile de cooperarea în domeniul afacerilor care unesc ambele maluri ale Nistrului sau consolidarea celor existente.

Acest concurs este deschis ideilor de proiect care vor avea un impact sporit asupra diferitor sectoare ale economiei pe ambele maluri, care au drept scop soluționarea problemelor de bază pentru dezvoltarea afacerilor în respectivele domenii, avînd un impact pozitiv asupra unui număr semnificativ de potențiali beneficiari, în special asupra actorilor economici.

Activitățile cuprinse în propunerea de proiect vor permite oamenilor de afaceri de pe ambele maluri să coopereze și să beneficieze de schimburi economice peste Nistru, fiind susținuți de membrii platformelor business în domeniile de interes reciproc.

Sînt eligibile proiectele depuse de Organizațiile non-profit sau neguvernamentale înregistrate (asociațiile de afaceri, asociațiile obștești, uniunile de producători, asociațiile angajatorilor, camerele de comerț, parteneriatele non-comerciale, etc.).

Organizațiile interesate pot să depună cererile și ofertele de proiect, ținînd cont că toate acțiunile în cadrul proiectelor urmează să se desfășoare în perioada octombrie 2019 – octombrie 2021. Solicitanții pot miza pe un sprijin sub formă de grant în valoare de pînă la 25 de mii euro, sînt binevenite mijloace suplimentare sub formă de cotizații personale.

Seminare de informare vor avea loc la Chișinău, pe data de 5 august, la ora 11.00, în incinta hotelului Jolly Alon, și la Tiraspol, pe 6 august, ora 11.00, în incinta hotelului Rossia. Data limită pentru depunerea proiectelor este 28 august 2019, 16.00 ora locală.

Anterior, Uniunea Europeană a susținut crearea a 8 platforme de cooperare între asociații de afaceri de pe malurile Nistrului. Datorită acestora, agricultori de pe ambele maluri și-au promovat produsele la standuri comune la tîrguri internaționale și au încheiat contracte de export pe piețe occidentale. De asemenea, au fost create centre de informare turistică la Chișinău și la Tiraspol, a fost deschis un centru de promovare a agriculturii ecologice, iar mediul de afaceri a obținut posibilitatea de a accesa date privind piața din stînga Nistrului, în baza unui parteneriat între Camera de Comerț și Industrie din Tiraspol și Camera de Comerț și Industrie Moldo-Franceză.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load