COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Golovatiuc despre creditul rusesc: "Banii nu au miros"

Golovatiuc despre creditul rusesc: "Banii nu au miros"

Președintele Comisiei Parlamentare pentru Economie, Buget și Finanțe, Vladimir Golovatiuc, răspunzînd la întrebările deputaților privind Acordul de credit cu Rusia, a spus că originea mijloacelor financiare nu contează, deoarece "banii nu au miros".

El a menționat joi, în cadrul ședinței Parlamentului, că creditul rusesc oferă Moldovei "posibilitatea de a efectua cheltuieli bugetare într-o perioadă foarte grea", iar valoarea decisivă nu constă în originea banilor, ci în prețul acestora, exprimat prin dobîndă și condiții, transmite infotag.md.

"Condițiile acestui acord de credit sînt favorabile în situația actuală. Relațiile dintre Moldova și Rusia depășesc cu mult finanțele, inclusiv în ceea ce privește acest acord de creditare. Este vorba despre schimbul de mărfuri, servicii și forță de muncă, nemaivorbind despre relațiile culturale. Acest acord de credit a fost alcătuit ținînd cont de cele sus-menționate", a subliniat deputatul socialist.


Potrivit lui, amendamentul la decizia Parlamentului de ratificare a acordului de credit, propus de Partidul Democrat (PDM) conferă legislativului dreptul de a decide ce credite, acordate de băncile rusești agenților economici moldoveni, vor primi garanție de stat.

"Voi veți lua o decizie cu privire la acordarea garanției de stat", a spus Golovatiuc.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load