TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Georgia, dispusă să realizeze proiecte investiționale comune cu Moldova

Georgia, dispusă să realizeze proiecte investiționale comune cu Moldova

Georgia este dispusă să realizeze proiecte investiționale mixte cu Moldova.

Acest lucru a fost declarat de către Ambasadorul Georgiei în Republica Moldova, Merab Antadze, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Economiei și Infrastructurii al Moldovei, Vadim Brînzan, relatează Noi.md.

Potrivit comunicatului Ministerului de resort, discuțiile s-au axat pe dezvoltarea cooperării dintre Moldova și Georgia în sectorul energetic, schimbul de experiență privind parcursul european, preluarea bunelor practici în promovarea exporturilor și atragerea investițiilor


În cadrul întrevederii bilaterale, Vadim Brînzan a menționat că admiră progresul înregistrat de Georgia în ultimii ani, mai cu seamă ascensiunea în domeniul turismului. „Cu siguranță avem multe de învățat de la Georgia. Îmi doresc ca Republica Moldova să devină o destinație și mai atractivă pentru turiști. Avem oameni, locuri și lucruri frumoase, dar este important să dezvoltăm și politici eficiente în infrastructură modernă și calitativă. Cu certitudine susținerea partenerilor noștri externi va ajuta ca lucrurile să evolueze mult mai dinamic”, a declarat Vadim Brînzan.

Merab Antadze a menționat că Georgia este deschisă să dezvolte proiecte investiționale comune cu țara noastră, totodată, acordând sprijin Republicii Moldova în procesul de elaborare și implementare a politicilor cheie pentru dezvoltarea economiei. De asemenea, oficialii au discutat despre importanța organizării celei de-a doua Reuniuni a Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene privind comerțul și cooperarea economică, care urmează să se desfășoare la Chișinău în toamna acestui an.

La moment, în Republica Moldova își desfășoară activitatea 38 de întreprinderi cu capital georgian în valoare de circa 400 mii de lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load