TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Gazele rusești ar putea ajunge în Moldova prin gazoductul Turkish Stream

Gazele rusești ar putea ajunge în Moldova prin gazoductul Turkish Stream

Ministrul economiei, Vadin Brînzan a reafirmat că R.Moldova este interesată să primească gaze din Rusia prin gazoductul Turkish Stream, în caz că Rusia sistează de anul viitor tranzitul prin Ucraina.

Într-un interviu penru Europa Liberă, Brînzan a precizat: „Ne uităm la gazoductul Turkish Stream, care trece pe fundul Mării Negre, intră în Bulgaria, din Bulgaria – în România, din România – o porțiune scurtă în Ucraina la sud și intră în teritoriul Republicii Moldova; se cheamă revers, deci gazul vine așa, pe la sud și se ridică la nord înspre noi”. Totodată, Brînzan a spus că „la mijlocul lui septembrie”, Chișinăul vrea să organizeze „o întîlnire patrulaterală dintre operatorii din Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria și România” ca să discute această soluție alternativă.


Președintele Igor Dodon se pregătește să plece în septembrie la Moscova, într-o vizită de lucru, pentru a discuta o eventuală reducere a prețului la gazele livrate în ultimele patru luni ale anului. Cu această ocazie, va încerca să clarifice și problema tranzitului de gaze rusești prin Ucraina, pentru că oprirea acestui tranzit ar putea pune R.Moldova în dificultate, dar ar crea o situație „dramatică, catastrofală pentru Transnistria”. Președintele Dodon a explicat că dacă guvernul de la Chișinău va găsi sursă alternativă la gazele rusești, „nu putem să le dăm lor fără bani, cum le-au dat rușii pînă acum”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load