Gas Natural Fenosa comentează informația privind vînzarea filialei din Moldova

Gas Natural Fenosa comentează informația privind vînzarea filialei din Moldova

Informația apărută în presă precum că grupul Gas Natural Fenosa a vîndut întreprinderile sale din Moldova, nu corespunde realității. Despera aceasta anunță sursa citată fiind solicită de NOI.md să comenteze informația.


Sursa susține că în ultimii ani, odată ce compania și-a consolidat situația sa operativă și financiară, în mass media au fost difuzate mai multe informații despre presupusul interes al diferitor grupuri internaționale de a achiziționa întreprinderile din Moldova.


“Este adevărat că unele grupuri au contactat Gas Natural Fenosa și și-au exprimat interesul inițial de a cumpăra cele două întreprinderi din țara noastră, inclusiv unele le-au și vizitat. Gas Natural Fenosa și-a menținut interesul său în Moldova, deși această regiune nu se regăsește printre ariile sale strategice, unde grupul își dezvoltă afacerea sa integrală în gaz și electricitate”, se arată în comunicatul transmis redacției NOI.md.


”De asemenea trebuie să recunoaștem, că stabilitatea climatului de afaceri și respectarea cadrului legal în vigoare, sînt esențiale pentru a menține atractivă o țară pentru oricare investitor internațional. În acest sens Gas Natural Fenosa a inițiat în luna august 2015 un proces de arbitraj internațional contra Republicii Moldova din cauza acumulării devierilor financiare netransferate în tarif (82 milioane de euro). În luna mai 2017 a prezentat o reclamație Comunității Energetice împotriva țării noastre, din cauza deciziilor unilaterale și controversate luate de către autoritățile  energetice prin care anulează, de facto, Aranjamentul pentru regularizarea recuperării devierilor tarifare semnat anterior cu guvernul Republicii Moldova pentru a soluționa problema devierilor, încălcînd, astfel, angajamentele asumate în acesta. În consecință Comunitatea Energetică în noiembrie 2017 a deschis o cauză preliminară de soluționare a litigiilor”, se mai punctează în comentariul emis presei.


Reamintim că astăzi în presa din Moldova a apărut o informație în care se vehicula că grupul Gas Natural Fenosa ar fi scos la vînzare filiala din Moldova.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load