COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Gaburici se face ”că plouă” și pune pe umerii APP decizia de privatizare a Air Moldova

Gaburici se face ”că plouă” și pune pe umerii APP decizia de privatizare a Air Moldova

Chiril Gaburici nu vrea să își asume responsabilitatea pentru privatizarea Air Moldova și spune că de vină s-ar face de fapt Agenția Proprietăți Publice.

Fostul premier spune că la baza urgentarii procesului de privatizare a companiei a stat faptul că era în prag de faliment.

Întrebat de Igor Munteanu, președintele Comisiei de Anchetă pentru Analiza Modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării propietății publice, cine ar fi contactat studiul de fezabilitate în cazul Air Moldova, Gaburici a spus:

„Nu-mi amintesc, probabil era responsabilitatea Agenției Proprietății Publice(APP).”

Referindu-se la starea în care se afla compania în acea perioadă, fostul prim-ministru a spus că totul a fost de fapt o chestie de lungă durata.


”Dacă m-ați întreba de ce s-a ajuns în situația această, probabil din cauza economiei de piață, dar și condițiile în relație cu alte piețe. Pînă la etapă cînd au apărut pe piață unii operatori care au făcut concurență la Air Moldova, compania deja avea datorii... Datoriile vin de ani de zile, dar piață dictează prețurile. Nu e o chestie care a apărut din senin.”, a declarat Gaburici.

Toată responsabilitatea pentru privatizarea companiei I.S. „AirMoldova”, Gaburici o pune pe umerii Agenției Proprietății Publice.

„Era direct responsabilitatea APP, nu a fost a mea personal. Ce aș fi putut eu face fiind manager acolo? Multe puteau fi făcute, dar nu avem timp de asta. Cu siguranță, era nevoie de un management mai acolo”, a adăugat Gaburici.

Totodată, fostul premier a spus că nu știe cine a pregătit planul de restructurare a Air Moldova și că el a fost împotriva ajutorului oferit din partea statului companiei, atunci cînd s-a trezit cu datorii enorme.

„Probabil ajutorul de stat era pentru faptul că Air Moldova avea o datorie extrem de mare către companiile cu care lucra. Niciodată nu am susținut așa ceva”, a declarat Chiril Gaburici.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load