Gaburici: Moldova trebuie să devină un paradis pentru companiile IT

Gaburici: Moldova trebuie să devină un paradis pentru companiile IT

Moldova trebuie să devină un paradis pentru companiile IT, iar autoritățile vor lua măsurile necesare pentru a crea condiții favorabile pentru dezvoltarea unor astfel de afaceri.


O declarație în acest sens a făcut ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul întrevederii cu un grup de investitori străini cu afaceri în domeniile tehnologiei informației și energiei electrice, care și-au manifestat interesul de a-și extinde activitatea în Republica Moldova, relatează NOI.md.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, în cadrul discuțiilor, potențialii donatori au apreciat beneficiile pe care le oferă ajustările legislative pentru domeniul IT și crearea primului Park IT din țară – „Moldova Park IT”.


„Încurajăm companiile IT străine să investească în țara noastră și le acordăm tot suportul necesar. Republica Moldova trebuie să devină un paradis pentru companiile IT și vom întreprinde acțiunile necesare pentru a crea un mediu favorabil dezvoltării acestor afaceri”, a subliniat ministrul Chiril Gaburici.


Secretarul de stat Vitalie Tarlev a prezentat succint legislația privind modul de operare a parcurilor IT, beneficiile fiscale și de interacțiune simplificată cu instituțiile statului, precum și regimul virtual de activitate în parcurile IT.


De asemenea, potențialii donatori au fost informați și despre simplificarea modului de acordare și de prelungire a dreptului de ședere provizorie, precum și abolirea permiselor de muncă pentru investitorii străini și angajații înalt calificați ai companiilor IT.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load