TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Forbes recomandă Moldova iubitorilor de vin

Forbes recomandă Moldova iubitorilor de vin

Descrisă ca o țară vinicolă, cu tradiții foare vechi, țara noastră a făcut subiectul unui nou editorial în publicația americană Forbes, care recomandă turiștilor pasionați de vin și gastronomie o vacanță aventuroasă în Moldova.


Autorii notează că Moldova are peste 100.000 de hectare de viță de vie, adică cea mai mare proporție de podgorii în raport cu suprafața sa decît orice altă țară și că nu e de mirare că industria vinicolă este atît de importantă pentru economie, transmite unimedia.info.


Astăzi Moldova exportă vinuri în 50 de țări diferite: Polonia, România, Republica Cehă și Slovacia, iar piețele din SUA, Asia și Europa de Vest sînt din ce în ce mai interesate de producția moldovenească.


Autorii editorialului Britt și Per Karlsson au menționat cele două vinării de stat Cricova și Mileștii Mici, unde turiștii pot veni să admire atît beciurile subterane interminabile, cît și cele mai mari colecții de vin din lume. Alte vinării importante sînt Purcari, dar și „uimitorul castel Mimi, cu vinărie și restaurant, care și-a recăpătat recent vechea glorie”.


Au fost apreciate, de asemenea, soiurile locale, precum Feteasca Alba, Feteasca Regală, Rară Neagră și Viorica, struguri care dau un caracter distinct și unic vinurilor moldovenești. „Cu toate acestea, în prezent, soiurile de struguri „internaționale” domină în cantitatea de producție, mai ales cele franceze precum Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay și Sauvignon blanc. Sovieticii nu au încurajat soiurile locale”, a declarat Arcadie Fosnea.


Autorii au apreciat și bucătăria locală, „cum ar fi faimoasele plăcinte cu brînză (sau alte umpluturi) și sarmalele coapte și servite cu smîntînă. Carnea este adesea servită ca felul principal, dar Moldova este o țară bună pentru vegetarieni. Legumele sînt foarte gustoase, mai ales cînd sînt gătite la grătar și întotdeauna se găsesc din abundență”.


Nu este prima oară cînd vinurile moldovenești și Moldova, ca destinație turistică au trezit interesul presei internaționale.


Recent, CNN a publicat un articol în care încuraja turiștii să viziteze Moldova -„mica țară din Est” cu o bogată tradiție vinicolă. Publicația a inclus Moldova într-o listă de 25 de destinații turistice, menită să atragă atenția asupra unor țări mai puțin cunoscute și ignorate de turiști, dar care ascund o „natură superbă, cultură bogată și istorie”.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load