Experții Rosselhoznadzor vor efectua o vizită în Moldova

Experții Rosselhoznadzor vor efectua o vizită în Moldova

Experți de la Rosselhoznadzor vor veni în Moldova pentru a se familiariza cu posibilitățile de capacitățile și export ale fermierilor moldoveni. Despre aceasta a anunțat consilierul președintelui republicii, Ion Perju.


„La cererea președintelui Moldovei, în perioada 12 - 24 august, 11 inspectori fitosanitari vor fi delegați de Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară (Rosselhoznadzor)”, a scris Perju.


Potrivit acestuia, scopul principal al vizitei experților ruși este de a testa capacitățile de producție și export ale fermierilor moldoveni, care intenționează să furnizeze fructe și legume pe piața rusească.


„Serviciul Federal de Stat al Federației Ruse a răspuns prompt solicitării președintelui Moldovei de a completa lista exportatorilor și de a deschide piața rusească pentru alte companii autohtone pentru care piața FR rămîne prioritară", a spus Peru.


El a amintit că de la 1 ianuarie, curent, la cererea președintelui Republicii, Igor Dodon, Federația Rusă a anulat taxele vamale pentru cinci categorii de mărfuri, inclusiv legume, fructe, conserve și vin. Potrivit acestuia, datorită anulării, în doar cinci luni ale acestui an, exportul de legume a crescut de 6,6 ori, mere cu 67%, conserve și vin – cu 52%.


„Datorită eforturilor depuse de președintele Moldovei, relațiile comerciale și economice dintre republică și Federația Rusă s-au îmbunătățit semnificativ, iar piața rusească rămîne principala pentru majoritatea producătorilor și exportatorilor de produse agricole”, a subliniat Perju.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load