COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Europa nu va mai emite bancnote de 500 de euro: ar trebui să-i îngrijoreze acest lucru pe cetățenii din Moldova?

Europa nu va mai emite bancnote de 500 de euro: ar trebui să-i îngrijoreze acest lucru pe cetățenii din Moldova?

Nicio bancă centrală din Uniunea Europeană nu mai emite bancnote de 500 de euro. După cum anunță site-ul Băncii Centrale Europene, bancnotele de 500 de euro vor mai rămîne pentru o perioadă de timp în circulație - pînă cînd toate vor ajunge în băncile de stat.

Ele pot fi utilizate și în continuare pentru plăți sau schimbate în orice bancă pentru bancnote mai mici. Potrivit datelor din luna ianuarie a acestui an, în circulație se aflau 521 bancnote cu valoare nominală de 500 euro.

Ce recomandă experții?


În primul rînd, experții recomandă să nu intrăm în panică. Banca Centrală Europeană a precizat că nimeni nu anulează bancnota de 500 de euro, ea va rămîne în circulație împreună cu alte bancnote: cu ele puteți plăti, iar în caz extrem, le puteți schimba într-o bancă. Și fără limită de timp.

În al doilea rînd. Dacă te duci în Europa și, din anumite motive, ai doar bancnote de 500 de euro, atunci nu vei avea probleme cu ele. Ele încă sînt în circulație la fel ca și celelalte bancnote.

În al treilea rînd. Dacă, pentru a trăi liniștit, sînteți dispuși să pierdeți cîteva procente din suma bancnotelor de 500 de euro, schimbați-le în lei la casele de shimb valutar sau la bancă și cumpărați imediat euro într-un alt punct de schimb la cel mai avantajos curs.

În al patrulea rînd. De asemenea, puteți deschide un cont în euro și să plasați în el bancnotele de cinci sute.

Și în al cincilea rînd. Principalul lucru - fii atent: cu cît data de expirare a circulației bancnotelor de 500 de euro este mai aproape, cu atît vor apărea mai multe oferte "întunecate" pentru schimbarea lor, mai ales pe Internet. Nu trebuie să te lași atras de astfel de propuneri.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load