COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

”Dosarul fraudei bancare”: procurorii au ridicat o serie de acte relevante de la sediul BNM

”Dosarul fraudei bancare”: procurorii au ridicat o serie de acte relevante de la sediul BNM

Procuratura Anticorupție continuă acțiunile de urmărire penală în contextul investigării dosarului privind frauda bancară.

Pe parcursul zilei de astăzi, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la sediul Băncii Naționale a Moldovei, fiind ridicate o serie de acte relevante pentru investigarea cazului.

Amintim că, la începutul lunii martie, pe acest caz au fost reținute, iar ulterior puse sub învinuire 6 persoane - foști și actuali factori de decizie din cadrul Băncii Naționale a Moldovei. În concret, este vorba despre un fost Guvernator BNM, un fost viceguvernator, doi actuali viceguvernatori, un șef de direcție și un șef de departament din cadrul BNM.

În prezent, unul dintre actualii viceguvernatori ai BNM are interdicția de a părăsi localitatea, după ce a conlucrat cu ancheta, făcînd declarații pe dosar. Ceilalți cinci învinuiți sînt cercetați în stare de arest la domiciliu.


Ei sînt învinuiți de participare la escrocherie și spălare de bani, în proporții deosebit de mari.

Menționăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Procurorii preconizează și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load