TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dosarele penale în care sînt vizați reprezentanții ai două companii de transport, fabricate

Dosarele penale în care sînt vizați reprezentanții ai două companii de transport, fabricate

Reprezentanții companiilor de transport SRL „Ednateric Trans” și „Transeric Tur” au organizat astăzi o acțiune de protest în fața Guvernului. Aceștia au cerut să li se facă dreptate în dosarele penale în care sînt vizați administratorii companiilor, menționînd că acestea au fost fabricate la comanda unui operator de transport concurent.

În Piața Marii Adunări Naționale au fost parcate mai multe autobuze, transmite IPN. Natalia Begu, administratoare, a declarat că atît soțul ei, cît și partenerul său de afaceri, sînt învinuiți într-un dosar fabricat și această luptă continuă deja de cîteva luni.

Pentru că au fost intimidați, cei doi, învinuiți de șantaj și incendierea autocarelor firmei concurente, au fost nevoiți să părăsească țara ca să nu fie închiși pe nedrept. Femeia spune că nu își doresc decît justiție echitabilă.

Simion Țarină, șofer în cadrul companiei, a declarat că și angajații sînt revoltați de „justiția la comandă care are loc”. Potrivit lui, șefii lor au fost nevoiți să părăsească țara din cauză că sînt intimidați de concurenți, iar ca urmare nu-și pot desfășura activitatea.

Diana Prepeliță, sora unuia dintre administratori, susține că companiile au fost dezvoltate cu greu timp de 11 ani. După atîția ani de muncă, s-au pomeni cu un dosar fabricat. Femeia cere justiție echitabilă, ca cei doi administratori să poată să revină acasă la familii și să-și continue activitatea.

Gheorghe Begu, tatăl unui dintre administratorii firmei a declarat că fiului său i s-a cerut 500 de mii de euro pentru ca să-și păstreze afacerea și 250 de mii de euro ca să fie închis dosarul. Administratoarea companiilor, Natalia Begu, împreună cu avocatul, au mers în Guvern fiind invitați de unul dintre consilierii prim-ministrului. Acesta le-a solicitat să reexpedieze petiția, iar ca urmare se va reveni cu un răspuns cu privire la solicitarea de audiență la premier.Reprezentanții celor două companii anunță că vor protesta în fața executivului zilnic, începînd cu ora 09.00.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load