COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon: Moldova ar putea colabora cu Banca Eurasiatică de Dezvoltare

Dodon: Moldova ar putea colabora cu Banca Eurasiatică de Dezvoltare

Moldova ar putea colabora cu Banca Eurasiatică de Dezvoltare.

Despre aceasta a declarat președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul întrevederii cu Andrei Belianinov, președintele consiliului de administrare al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare, care a venit la Chișinău pentru a participa la cel de-al doilea Forum Economic Moldo-Rus.

Părțile au abordat subiecte cu privire la cooperarea moldo-rusă, în special, în domeniul financiar-bancar, transmite Noi.md.


Igor Dodon a declarat că Republica Moldova este prima țară care a obținut statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice și a remarcat faptul că țara noastră participă activ la lucrările organizației respective.

Președintele Moldovei a menționat că Banca de Dezvoltare Euroasiatică funcționează din anul 2006, misiunea căreia constă în promovarea economiei de piaţă a statelor-membre a băncii, creşterea economică a acestora şi extinderea relaţiilor comercial-economice dintre ele, prin activităţi de investiţii.

Șeful statului moldovenesc și-a exprimat speranța că Republica Moldova, în cel mai scurt timp, va demara colaborarea cu Banca Eurasiatică de Dezvoltare pentru a beneficia de avantajele și suport din partea acestei instituții financiare importante, pentru a investi în diverse proiecte, în special, în infrastructură.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load