TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon: În Moldova va fi elaborată o nouă strategie investițională

Dodon: În Moldova va fi elaborată o nouă strategie investițională

În Moldova va fi elaborată o nouă strategie investițională favorabilă dezvoltării industriei.


Acest lucru a fost declarat de președintele Igor Dodon în cadrul vizitei la Bălți a unei dintre cele mai mari întreprinderi din localitate, SRL „INFINITextil”. Deschisă în anul 1997, întreprinderea confecționează haine de înaltă calitate la nivelul standardelor mondiale care sînt exportate în SUA, Europa și Rusia. Colectivul „INFINITextil” numără 200 de specialiști de înaltă calificare care produc peste 100 mii de articole lunar.


Igor Dodon a vizitat hala de producție și a vorbit cu angajații despre condițiile de muncă și problemele cu care ei se confruntă. Șeful statului a salutat modul în care fabrica își dezvoltă afacerea, utilizînd toate posibilitățile de creștere a nivelului de competitivitate a produselor și a capacității de export ale acestora.


Președintele țării a apreciat activitatea colectivului și a dat asigurări că le va acorda sprijinul necesar, or o industrie dezvoltată, competitivă este garanția prosperării ţării.


De asemenea, șeful statului a remarcat că problemele abordate de colectiv, precum – necesitatea elaborării unei strategii investiționale favorabile dezvoltării industriei în Republica Moldova, soluționarea problemei lipsei cadrelor de muncă prin promovarea unui program național de susținere a tineretului și a familiilor tinere etc. – sînt o prioritate pentru instituția prezidențială și deja sînt întreprinși pași concreți în această direcție, fiind elaborate mai multe inițiative legislative în domeniile respective.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load