COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon: Dacă nu se va ajunge la un acord cu Rusia, gazul se va scumpi cu 50%

Dodon: Dacă nu se va ajunge la un acord cu Rusia, gazul se va scumpi cu 50%

Șeful statului face tot posibilul pentru ca prețul gazelor naturale să nu crească cu nici un procent.

Cu toate acestea, în cazul în care nu se va ajunge la un acord cu partea rusă, cetățenii moldoveni vor plăti pentru gaz cu 40-50% mai mult. Potrivit președintelui Igor Dodon, punctul final pe această problemă va fi stabilit după negocierile cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, programate pe 7 septembrie.

„Sarcina pe care mi-am stabilit-o este să vorbesc cu partea rusă și să fac tot posibilul pentru ca tarifele să nu crească cu nici un procent. Vreau să spun că anterior, după negocierile pe care le-am purtat cu conducerea guvernului Federației Ruse și compania Gazprom, avem toate șansele să ajungem la un acord, pentru a preveni creșterea tarifelor.

Trebuie să luăm o decizie finală cu privire la ce formulă vom folosi pentru a nu crește tarifele pentru consumatorii finali. Acest lucru este extrem de important, mai ales avînd în vedere apropierea iernii și începutul unui nou sezon de încălzire. Sarcina mea, în calitate de președinte al țării, este să fac totul pentru ca cetățenii să nu sufere, ca tarifele să nu crească. Și fac acest lucru cu sîrguință. Dacă va trebui să merg din nou la Moscova în acest scop - voi merge. Punctul în această chestiune trebuie să-l punem împreună cu Vladimir Putin. Și eu cred că decizia va fi una pozitivă, în interesul cetățenilor moldoveni”, a spus Dodon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load