TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon: Cetățenii nu mai trebuie să plătească sume nejustificate

Dodon: Cetățenii nu mai trebuie să plătească sume nejustificate

Președintele țării, Igor Dodon, salută ieftinirea prețurilor la carburanți și efectele pozitive ale mecanismului de monitorizare a prețurilor și tarifelor, instituit de Guvern.

Grupul de analiză și monitorizare a evoluției prețurilor pe piața internă a fost creat, la începutul acestui an, la propunerea șefului statului.

Astăzi, stațiile PECO din țară au afișat prețuri mai mici la combustibil. Benzina s-a ieftinit în medie cu 30 de bani, iar motorina și gazul lichefiat cu 30-40 de bani. Este a doua ieftinire a carburanților în decurs de o săptămînă.


”Acest lucru a fost posibil inclusiv pentru că s-a instituit un mecanism de monitorizare a prețurilor și de comunicare eficientă cu operatorii de pe piața petrolieră”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Dodon, de multe ori cînd cotația petrolului la nivel internațional se diminua, în Moldova nu urma o reducere a prețurilor la carburanți. Acesta se întîmpla din cauza haosului și a corupției în unele instituții ale statului în favoarea celor care stăteau în spatele schemelor ilegale, scrie șeful statului.

”Voi veni și cu alte inițiative care să aducă și mai multă corectitudine în modul în care se formează prețurile și tarifele, astfel încît cetățenii să nu mai fie în situația de a plăti sume nejustificate”, a scris președintele.

Grupul de lucru, condus de ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță, se întrunește o dată pe săptămînă pentru a analiza evoluția prețurilor pe piața internă, în special a prețurilor la produsele de primă necesitate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load