TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon: Cel puţin 50% din produsele comercializate trebuie să le alcătuiască cele autohtone

Dodon: Cel puţin 50% din produsele comercializate trebuie să le alcătuiască cele autohtone

Președintele Moldovei, Igor Dodon, pledează pentru aprobarea în regim de urgență a legii comerțului intern, unde să fie expres indicată obligativitatea rețelelor de comerț de a avea în vînzare în asortiment nu mai puțin de 50% de produse autohtone, transmite Noi.md.

Este declaraţia făcută de şeful statului în cadrul vizitei sale la Fabrica de brînzeturi Lactis ca parte a vizitei sale de lucru în raionul Rîşcani.


Președintele ţării s-a familiarizat cu activitatea întreprinderii, care a fost creată acum 68 de ani, fiind specializată în producerea untului. Ulterior a fost lansată linia de producere a laptelui și cașcavalului.

Astăzi colectivul său numără 240 de angajați, care produc un sortiment larg de produse lactate, inclusiv 17 tipuri de caşcavaluri şi brînzeturi. Compania dispune de circa 90 de puncte de colectare a laptelui în 86 de sate din 7 raioane ale Republicii, iar capacitatea zilnică de prelucrare a laptelui constituie 160 de tone pe zi.

Potrivit preşedintelui, îl bucură faptul că în Republica Moldova există astfel de întreprinderi care asigură piața agroalimentară cu produse autohtone de calitate, utilizînd utilaj și tehnologii performante.

De asemenea, șeful statului a reiterat că Administrația prezidențială va ține cont de interesele producătorilor naționali și va oferi suportul necesar pentru dezvoltarea mediului de afaceri din țara noastră și diversificarea piețelor de desfacere.

În acest context, preşedintele Moldovei s-a pronunţat pentru pentru aprobarea în regim de urgență a legii comerțului intern, unde să fie expres indicată obligativitatea rețelelor de comerț de a avea în vînzare în asortiment nu mai puțin de 50% de produse autohtone.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load