COVID-19 în MOLDOVA

Dodon: Ar fi bine ca magazinele să aibă pe rafturi 50% produse autohtone

Dodon: Ar fi bine ca magazinele să aibă pe rafturi 50% produse autohtone

Președintele Igor Dodon spune că cel puțin 50% din produsele vîndute în rețelele de magazine trebuie să fie de producție autohtonă.

Potrivit lui, nu este normal cînd rafturile magazinelor sînt pline de produse importate, în timp ce cele produse în Moldova fie nu au piețe de desfacere, fie sînt vîndute la un preț foarte mic. Șeful statului spune că există și un proiect de lege la Președinție, care urmează să fie promovat în curînd. Problema a fost discutată și în cadrul Forumul economic „Dialog pro-business”, care a avut loc marți la Chișinău, transmite NOI.md cu referire la ipn.md.

Șeful statului propune ca prin legea cu privire la comerțul intern să fie obligate rețelele de magazine să aibă pe rafturi produse autohtone în proporție de cel puțin 50%. „Aceasta va da producătorilor autohtoni posibilitatea să se dezvolte. Este un proiect de lege deja la instituția prezidențială, noi îl vom promova”, a declarat Igor Dodon în platoul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

Potrivit șefului statului, Republica Moldova exportă produse cerealiere peste hotare ca materie primă, folosită la producerea diferitor produse alimentare care ajung din nou pe piața din Moldova. „Întrebarea este: De ce noi să nu producem produs finit, nu materie primă, și să exportăm?”, a menționat Igor Dodon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri

Sondaj Toate

load